عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: اگر مشکلات در بخش تولید و تامین انرژی رفع شود، بخش عمده ای از اقتصاد کشور نیز التیام می یابد.

سرمایه گذاری در حوزه انرژی نیازمند ضمانت برای بازگشت سرمایه است

عبدالحسین همتی در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت با اشاره به موضوع سرمایه گذاری در حوزه انرژی کشور، گفت: بسیاری از مسائل و مشکلات تولید درکشور از جمله مشکلات صنایع بزرگ فولادی، نیروگاه ها و پتروشیمی ها به موضوع انرژی مرتبط است.

نماینده مردم زرند درمجلس، با بیان اینکه اگر مشکلات در بخش تولید و تامین انرژی رفع شود، بخش عمده ای از اقتصاد کشور نیز التیام می یابد، افزود: طبیعتاً در این شرایط سرمایه گذاری در حوزه انرژی می‌تواند بسیاری از مشکلات و مسائل را حل کند، اما عملا باید برای سرمایه گذار ضمانتی وجود داشته باشد.

همتی ادامه داد:برای افرادی که قصد سرمایه گذاری دارند باید ضمانتی باشد که بازگشت سرمایه عملاً وجود داشته باشد و در قراردادها تعهد به آن تضمین شود. بطور مثال قرار بر این باشد یک فرد و یا شرکتی که لامپ‌های ال ای دی شهر را تغییر دهد؛ گواهی آن مقدار انرژی که در اثر استفاده از ال ای دی ها ذخیره می شود، را به خود فرد و یا شرکت داوطلب این کار بدهیم؛ حتی اگر شرایط انرژی کشور مناسب نبوده و یا با کمبود برق مواجه باشیم، ولی تعهد آن انجام شود.

نماینده مردم در مجلس دوازدهم با تاکید بر دو موضوع مهم تضمین پرداخت پایدار و ثبات قراردادی در قراردادهای سرمایه گذاری در حوزه انرژی، بیان کرد: در سرمایه گذاری ها در حوزه انرژی در مواردی تعهدها به درستی انجام نشده و یا با قیمت پایین‌تری انجام شده است، همچنین موضوع بروکراسی اداری هم در این مسیر وجود دارد که بطور مثال چند ماه طول می‌کشد تا مجوزها را از سازمان های مختلف بگیرند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت به تنهایی توان تأمین مالی برای اجرای پروژه‌های حوزه نفت، برق، گاز و پتروشیمی را ندارد و باید مسیر مشارکت بخش خصوصی واقعی در پروژه‌های مهم انرژی هموار شود، خاطرنشان کرد:موضوع دیگری که برای سرمایه گذاران اهمیت دارد، ارائه تسهیلات ارزی و یا ریالی است که بعضا یا داده نمی شود و یا با تاخیر ارائه می شود. بنابراین این موضوعات باعث می شود که سرمایه‌ گذار راغب نباشد و جذابیتی برای صاحبان سرمایه برای فعالیت در حوزه انرژی و نفت و پتروشیمی وجود نداشته باشد. به نظرمن باید با ایجاد مشوق ها و کاهش بروکراسی و تسریع در امور اداری زمینه مشارکت و حضور سرمایه گذار بخش خصوصی را فراهم کرده و موضوع افزایش تولید انرژی در کشور را جدی‌تر بگیریم؛ چراکه بسیاری از مشکلات در کشور منوط به حوزه تولید، تامین و توزیع انرژی است. /

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار